Aluevaalit 2022


Olen ehdolla aluevaaleissa 2022 Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella numerolla 562. 

Alueeseen kuuluu 10 kuntaa, jotka ovat Vihti, Karkkila, Espoo, Hanko, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori ja Siuntio. 

Ennakkoäänestys järjestetään 12.-18.1.2022

Vaalipäivä on 23.1.2022. Lue tästä linkistä, missä Vihdissä voi ennakkoäänestää. 


Vaaliteemani: 

Kun laastari ei riitä, pitää palveluiden toimia.


1)  Kehittyvät lähipalvelut. 

  • Sosiaali- ja terveysalan peruspalveluiden kuten terveyskeskuksien, näytteenottopisteiden ja neuvoloiden tulee olla lähellä.
  • Palveluita pitää pystyä hyödyntämään yli kuntarajojen, mutta samaan aikaan on pidettävä huoli, että perusterveydenhoidon vuoksi ei ole pakko asioida naapurikunnassa. 
  • Pelastustoimen toimipisteiden sijainnilla on iso merkitys on pidettävä huoli siitä, että vasteajat pysyvät kohtuullisina koko alueella. 
  • Kun palveluverkkoa suunnitellaan tulee ottaa huomioon se, että palveluiden äärelle pitää päästä niin julkisella liikenteellä kuin omalla liikennevälineelläkin. 


Lue aiheeseen liittyvät kirjoitukset blogissa: 

 

2) Asiakkaiden pompottelu luukulta toiselle on estettävä. 

  • Yhdellä yhteydenotolla tulee päästä oikea-aikaiseen hoitoon. 
  • Palveluketjun on oltava sujuva ja tietojen tulee siirtyä myös kuntiin, joissa huolehditaan edelleen monista tärkeistä ennaltaehkäisevistä asioista.  
  • Palveluiden toteutuksessa tulee mennä ihmiset edellä ja vastuu hoidon etenemisestä on oltava palvelun toteuttajalla. 

3) Koti-, omais- ja perhehoitoon on panostettava. 

  • Inhimillisen hoivan on saatava ansaitsemansa arvostus, toiminnalle on budjetoitava riittävät talous-, henkilöstö- ja osaamisresurssit.  
  • Omaishoidon vapaiden tulee järjestyä tilanteista huolimatta. 
  • Hyvinvointialueiden on otettava vastuu siitä, että alueella järjestetään koulutusta ja ennakkovalmennuksia perhehoitajille.     


                    Lue aiheeseen liittyvät kirjoitukset blogissa: 
 

 


Miksi äänestää Heidiä?

Olen tottunut tekijä, osaan tehdä yhteistyötä, kuunnella, vaikuttaa ja viedä asioita eteenpäin. Kuuntelen mielelläni erilaisia näkökulmia ja muodostan niistä mielipiteeni.  

Osa osaamistani on palvelumuotoilu ja palvelupolkujen rakentaminen eli ne asiat, joilla palvelut saadaan vastaamaan käyttäjien tarpeita. Lupaan perehtyä asioihin ja käyttää aikaani siihen, että kerron asioista päätöksien taustalla. Digiyrittäjänä oma työni on joustavaa ja pystyn käyttämään aikaani alueen asioihin. 

Ennen kaikkea lupaan kuunnella ja välittää alueen viestiä eteenpäin silloin kun sen aika on ja tätä varten lupaan olla tavoitettavissa. Nämä ovat ne asiat jotka lupaan, kaikkeen muuhun pyrin matkan varrella vaikuttamaan parhaan tiedon ja oman osaamiseni mukaan. 

Voit laittaa minulle viestiä milloin vain osoitteeseen heidi.nordman@vihti.fi tai verkkosivuilta löytyvän ota yhteyttä -lomakkeen kautta.