Esittely


Lyhyesti

Heidi Nordman
Nimi: Heidi Nordman os. Kuusisto

Ikä: 40-vuotias

Asuinpaikka: Herrakunta, Vihti

Työ: Kansanedustajan avustaja, sivutoiminen digiyrittäjä.

Koulutus: tradenomi, merkonomi.  

Perhe: Aviomies Tuomas

Harrastukset: Koirat, hevoset, yhdistystoiminta ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Puolue: Suomen Keskusta rp.

Luottamustehtävät nyt: 
Tuovi Siiri Hännisen säätiön hallituksen jäsen
Sivistyslautakunnan varajäsen
Keskustan Vihdin kuntayhdistys ry:n puheenjohtaja

Aiemmat luottamustehtävät
Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän hallituksen jäsen
Luksia koulutus Oy:n hallituksen jäsen
Perusturvayhtymä Karviaisen tarkastuslautakunnan varajäsen
Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan varajäsen

____________________


Kuka olen?


Olen 40-vuotias vihtiläinen, joka on elänyt reilu vuosikymmenen muualla, mutta palannut juurilleni Vihtiin. Koulutaipaleeni alkoi Haimoon ala-asteelta ja jatkui Vihdin kirkonkylän yhteiskoulussa. Kasvuympäristönäni oli yrittäjäperhe, jossa opin yrittäjyyden haasteet ja mahdollisuudet, sekä aktiivisen otteen elämään.

Hevoset ovat aina olleet minulle enemmän kuin harrastus – ne ovat olleet elämäntapa ja työ, jotka pysyvät edelleen lähellä sydäntäni. Vaikka nykyään minulla on vain osuus suomenhevosesta. Elämääni rikastuttavat lisäksi roolit aviovaimona, sisarena, tätinä, karavaanarina, remonttikohteen ja koirien omistajana sekä järjestöaktiivina. 

Opinnot


Peruskoulun päätyttyä aloitin maatilatalouden perustutkinnon opiskelun Ravijoella, keskittyen hevostalouteen. Työt hevostalleilla veivät minut mukanaan, ja niin opintoni jäivät kesken – tuohon aikaan ei vielä painotettu tutkintoja, riitti että on hyvä tekijä.

Myöhemmin olen kouluttautunut merkonomiksi ja laajentanut osaamistani suorittamalla  korkeakoulututkinnon hevosliiketaloudesta Hämeen ammattikorkeakoulussa, josta valmistuin tradenomiksi. Jatkuvan oppimisen merkitys on minulle tärkeä, minkä vuoksi täydennän säännöllisesti osaamistani mm. avoimen Yliopiston kursseilla. 


Kuva Mira Pyy

Poliittinen toiminta vei mukanaan

Naapurin houkuttelemana ajauduin vuonna 2013 Espoon Keskustanaisten toimintaan mukaan. Pian huomasin olevani tenttaamassa silloista pääministeri Juha Sipilää siitä, mitä hallitus aikoo tehdä yksinyrittäjien sosiaaliturvan parantamiseksi? Pian asiasta puhuivat monet muutkin. 

Poliittinen toiminta imaisi mukaansa kun näki, että asioihin voi todella vaikuttaa. Vuosien varrella olen toiminut Espoon ja Vihdin Keskustan kunnallisjärjestöissä, Keskustan Uudenmaan piirissä sekä Keskustanaisten Uudenmaan piirissä niin puheenjohtajana, varapuheenjohtajana kuin toiminnanjohtajanakin. Valtakunnallisesti olen ollut Suomen Keskustanaisten hallituksen jäsenenä ja valtuuston varajäsenä. 

Suurimman poltteen mukana oloon sain toimiessani vihtiläisen Sari Metsäkiven vaalipäällikkönä hänen ollessaan ehdolla eduskuntaan vuonna 2015. Se opetti paljon ja Sarin esimerkki siitä miten tunnollisesti meidän päättäjät hoitavat tehtäviään sai uskomaan koko poliittiseen järjestelmään. 

Työura

Hevosalan pää- ja sivutoimisena yrittäjänä ehdin toimimaan liki 20 vuotta. Työurani on ollut monipuolinen, painottuen viime vuosina omaan yritystoimintaan ja yhteiskunnallisiin tehtäviin. Keskustanaisten Uudenmaan piirin sivutoimisena toiminnanjohtajana, sain arvokasta kokemusta järjestötyöstä ja sen johtamisesta. Tämä tehtävä oli mielekäs, mutta syvällisemmän ymmärryksen valtakunnallisesta päätöksenteosta olen saanut nykyisessä tehtävässäni kansanedustaja Eerikki Viljasen avustajana.

Eduskunta-avustajan rooli on tarjonnut minulle ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua läheltä siihen, miten poliittiset päätökset syntyvät ja miten ne vaikuttavat kansalaisten elämään. Tässä tehtävässä olen kehittänyt ymmärrystä lainsäädännöstä, politiikan prosesseista ja taidoista, jotka ovat välttämättömiä tehokkaassa vaikuttamisessa ja päätöksenteossa. Kokemus on ollut korvaamaton.


Oma koti löytyi Herrakunnalta


Viime vuodet olen asunut Vihdin Herrakunnalla, aivan lapsuudenkotini lähellä, lähes Haimoon rajalla. Kotimme on pieni vanha omakotitalo, johon olemme mieheni kanssa tehneet täydellistä remonttia. Remontti jatkuu varmasti vielä pitkään ja talo saa olla luvan kanssa keskeneräinen – elääkin pitää ehtiä. 

Olen tottunut tekijä, osaan tehdä yhteistyötä, kuunnella, vaikuttaa ja viedä asioita eteenpäin. 

Jos haluat tietää lisää, kysy ihmeessä. 
Yhteyttä voit ottaa heidi.nordman@vihdinkeskusta.fi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti