Esittely


Lyhyesti

Heidi Nordman
Nimi: Heidi Nordman os. Kuusisto

Ikä: 39-vuotias

Asuinpaikka: Herrakunta, Vihti

Työ: Hanketyöntekijä etujärjestössä. Osa-aikainen digiyrittäjä, autan pienyrittäjiä kehittämään omaa toimintansa palvelumuotoilun keinoin ja järjestän hevosalan verkkokoulutuksia.

Koulutus: tradenomi, merkonomi.  

Perhe: Aviomies Tuomas

Harrastukset: Koirat, hevoset, yhdistystoiminta ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Puolue: Suomen Keskusta rp.

Luottamustehtävät nyt: 
Tuovi Siiri Hännisen säätiön hallituksen jäsen
Sivistyslautakunnan varajäsen
Keskustan Vihdin kuntayhdistys ry:n puheenjohtaja

Aiemmat luottamustehtävät
Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän hallituksen jäsen
Luksia koulutus Oy:n hallituksen jäsen
Perusturvayhtymä Karviaisen tarkastuslautakunnan varajäsen
Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan varajäsen

____________________


Kuka olen?Olen 39-vuotias vihtiläisen yrittäjäperheen keskimmäinen lapsi, sisko, aviovaimo, kummitäti ja intohimoinen hevosharrastaja, joka myös osin työllistyy hevosalasta. 

Olen syntynyt Vihdin Haimoossa ja elänyt siellä koko lapsuuteni. Ala-asteen kävin Haimoossa ja ylä-asteelle tuolloin siirryttiin Vihdin yhteiskouluun. 

Vanhempani ovat toimineet yksityisyrittäjinä koko minun elämäni ajan Vihdissä. Yrittäjyys ja sen käänteet niin nousu- kuin laskusuhdanteissa on tullut tutuksi. Vuosikymmenet ovat myös näyttäneet, miten poliittinen päätöksenteko pahimmillaan ja parhaimmillaan vaikuttaa yrityksiin.

Kymenlaaksosta, Pohjois-Pohjanmaalle ja takaisin


Peruskoulun jälkeen pyörähdin Ravijoella opiskelemassa maatilatalouden perustutkintoa laajalla hevostaloudella, mutta opinnot jäivät kesken, kun työt hevostalleilla veivät mukanaan. Siihen aikaan ei papereita kyselty, eikä koulupudokkaiden perään 2.asteella huudeltu. 

Olen elämäni aikana asunut muutaman vuoden Raahessa ja Nurmijärvellä sekä 8 vuotta Espoon Takkulassa, kunnes muutin takaisin Vihtiin. Olen toiminut yrittäjänä hevosalalla vuodesta 2004 alkaen, joskin osan ajasta vain sivutoimisesti. 

Yritä ja ylläty, kaadu ja nouse  


Espoossa toimin yrittäjänä pitäen hevosten täyshoitotallia. Tuolloin sairastuin täysin yllättäen kesken työpäivän. Seuraukset oli vakavat. Kuukausi sairaalassa, useita leikkauksia ja kaiken päätteeksi loppudiagnoosina, että hevoshommat olisivat minun osaltani tehty. 

Sain kokea, mitä on yksinyrittäjän sosiaaliturva ja miten potilas saa itse olla vastuussa siitä, että asiat etenee. Ilman aviomiestäni ja läheisten ihmisten tukea en olisi noista hetkistä selvinnyt. Kun työ on intohimo, harrastus ja elämäntapa, tuntui henkisesti raskaalta menettää niin iso osa elämää.


Kuva Mira Pyy
Elämä ei päättynyt siihen, vaikka se silloin siltä tuntui. Aika tuo asioita oikeisiin mittasuhteisiin. 

Kun tilanne alkoi olla jo paremmalla tolalla päätin että jotain on tehtävä, jotta muut eivät joutuisi tippumaan samanlaiseen kuoppaan sairastumisen seurauksena. 

Taistelu byrokratiaa vastaan, asioiden hidas eteneminen ja se, että lähes joka vaiheessa piti itse vaatimalla vaatia asioita, ei edistänyt toipumisprosessia millään tavalla. 

Poliittinen toiminta vei mukanaan

Naapurin houkuttelemana ajauduin vuonna 2013 Espoon Keskustanaisten toimintaan mukaan. Pian huomasin olevani tenttaamassa silloista pääministeri Juha Sipilää siitä, mitä hallitus aikoo tehdä yksinyrittäjien sosiaaliturvan parantamiseksi? Pian asiasta puhuivat monet muutkin. 

Poliittinen toiminta imaisi mukaansa kun näki, että asioihin voi todella vaikuttaa. Vuosien varrella olen toiminut Espoon ja Vihdin Keskustan kunnallisjärjestöissä, Keskustanaisten Uudenmaan piirissä niin puheenjohtajana, varapuheenjohtajana kuin toiminnanjohtajanakin. Valtakunnallisesti olen ollut sekä Suomen Keskustanaisten hallituksen jäsenenä että valtuuston varajäsenä. 

Suurimman poltteen mukana oloon sain toimiessani vihtiläisen Sari Metsäkiven vaalipäällikkönä hänen ollessaan ehdolla eduskuntaan vuonna 2015. Se opetti paljon ja Sarin esimerkki siitä miten tunnollisesti meidän päättäjät hoitavat tehtäviään sai uskomaan koko poliittiseen järjestelmään. 

Paluumuuttajana takaisin Vihtiin


Sairastumisen myötä yrittäjyys päättyi, samoin kuin hevoshommat. Kouluttauduin uuteen ammattiin ja vuonna 2016 muutin takaisin Vihtiin.

Oma koti löytyi Herrakunnalta


Viime vuodet olen asunut Vihdin Herrakunnalla, aivan lapsuudenkotini lähellä, lähes Haimoon rajalla. Kotimme on pieni vanha omakotitalo, johon olemme mieheni kanssa tehneet täydellistä remonttia. Remontti jatkuu varmasti vielä pitkään ja talo saa olla luvan kanssa keskeneräinen - elääkin pitää ehtiä. 

Parhaillaan työskentelen edunvalvonta järjestössä hanketyöntekijänä sekä omassa yrityksessäni sparraten toisia pienyrittäjiä ja toimien verkkokouluttajana. 

Olen tottunut tekijä, osaan tehdä yhteistyötä, kuunnella, vaikuttaa ja viedä asioita eteenpäin. 

Jos haluat tietää lisää, kysy ihmeessä. 
Yhteyttä voit ottaa heidi.nordman@vihdinkeskusta.fi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti