torstai 29. syyskuuta 2022

Poliittinen syksy 2022


Poliittinen syksy on käynnistynyt vilkkaana. Seurattavaa on riittänyt niin paikallisella, maakunnallisella, valtakunnallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Positiiviset viestit on helposti hukkuneet muut uutistulvan peittoon. Turvallisuus ja omavaraisuus on ajankohtaisempaa kuin aikoihin. 

Vihdin Keskustan käynnisti syksyn yhteisellä keskusteluillalla

Vihdin Keskusta käynnisteli syksyä järjestämällä perinteisesti kaikille jäsenille avoimen saunaillan Vihdin Riuttarannassa. Toki tätä ennen oli jo elokuun puolella useampia telttatapahtumia aina kylätapahtumista Wuosisatamarkkinoihin.  

Riuttarannassa poliittista keskustelua alustamassa oli valtuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen. Tarkemmin illan sisällöistä pääset lukemaan kuntayhdistyksen verkkosivuilta

Vihdin elinkeinoelämässä tapahtuu

Riuttarannassa oikeutetusti puhutti paljon kesäkuussa julkistettu tieto siitä, että Microsoft on rakentamassa kolmannen datakeskuksensa Vihtiin. Rostin yrityspuiston alueelle suunniteltu jättihanke on saanut laajasti valtakunnan mediassakin huomiota.     

Datakeskus nousi esille myös kunnan järjestämässä yrittäjäillassa, jossa ministeri Antti Kurvinen oli keskustelemassa ja vastaamassa yrittäjille heränneisiin kysymyksiin. Yrittäjäillassa kunta esitteli myös uuden Vihti Business -sivuston.

Vihdin kunnan elinkeinostrategiassa vuosille 2021-2025 linjattiin mitattaviksi tavoitteiksi; 

  • kannustavan vihtiläisen yritysilmapiirin vahvistaminen
  • kunnan yritysalueet tarjoavat hyvän ympäristön kehittymiseen niin nykyisille kuin toimintaansa laajentaville uusille yrityksille sekä uusille perustettaville yrityksille
  • Vihti on yhä useamman matkailijan matkakohde
  • Vihdin tunnettuus merkittävänä yrityspaikkakuntana kasvaa
Vaikuttaa aidosti siltä, että ainakin osa näistä tavoitteista etenee vahvasti eteenpäin. 

Juuri nyt luottamuselimissä käydään keskustelua Vihdin kunnan tulevan vuoden talousarviosta. 
Siitä tulemme varmasti kuulemaan vielä moneen otteeseen. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti