maanantai 24. toukokuuta 2021

Ehdokkaat on ihan tavallisia ihmisiä


Vaalikampanjoiden kiihkeimmät viikot ovat käynnistymässä ja paikoitellen keskustelu käy jo kiivaana. Haluan jokaisen mieleen muistuttaa, että myös täällä sosiaalisessa mediassa me ollaan me ihmiset täällä ruudun molemmin puolin, ei mikään omituinen musta aukko johon voi huutaa mitä vain.

Tulevana syksynä tulee 8 vuotta siitä kun silloisen naapurin houkuttelemana osallistuin ensimmäiseen Espoon Keskustanaisten kokoukseen. Aika paljon on kertynyt kokemuksia näiden vuosien aikana. Niin hyviä kuin huonojakin. Pääasiassa kuitenkin kannustavia.


Vaikuttajat on ihan tavallisia ihmisiä

Monet asiat on oman politiikan matkan varrella mullistuneet, muuttaneet muotoaan ja mikä parasta olen itse saanut vaikuttaa siihen mihin suuntaan asiat etenevät. 


Edelleen tähtihetkiin kuuluu, se kun tärisevin käsin Tampereella tartuin mikrofoniin ja tivasin silloiselta pääministeriltä ja puolueen puheenjohtajalta, että "mitä Keskusta aikoo tehdä mikroyrittäjien sosiaaliturvan parantamiseksi?" Ainakin uskon kysyneeni. Jännitin niin paljon, että muistikuvat ei ole kovin tarkkoja.


Nykyinen Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, joka istui edessäni ei varmaan muista kuiskaamaansa kommenttia puheenvuoroni jälkeen "Hyvä kysymys". Se tuli tärkeään paikkaan. Itsestä tuntui, että olisi parempi vajota maan alle, eikä ainakaan olla siellä änkyttämässä satapäisen yleisön edessä. 


Jännitykseen ei kuolekaan

Meinasin kuolla viimeistään siinä vaiheessa kun tilaisuuden päätyttyä toimittaja lähestyi aiheen tiimoilta kysymyksineen. Mihinkään en kuollut ja lehtijuttu julkaistiin saadun palautteen perusteella ilmeisesti koko Suomen kaikissa paikallislehdissä. Ennen kaikkea tuo Mikaelin pieni kommentti rohkaisi puhumaan vielä myöhemminkin ja Katri Kulmuni otti oikeasti asiakseen esittämäni epäkohdan korjaamisen. Yritän aina muistaa sen, että jokainen meistä tarvitsee kannustusta, myös ne kaikkein rohkeimmat. 


Politiikassa on toisinaan vaikea olla mukana kun ei haluaisi asettautua epämukavuusalueelle ja altistaa itseään arvostelulle. Olen kokenut itselleni luontaisimmaksi tavaksi vaikuttaa sen, että olen tutustunut päättäjiin henkilökohtaisesti. Monia asioita on edistetty ja ne ovat jalostuneet matkan varrella entistä paremmaksi kun kaikki näkökulmat on otettu huomioon. Sitä on parhaimmillaan yhteistyö muiden kanssa. 


Ehdokas on vapaata riistaa

En todellakaan allekirjoita, sitä ajatusta, että "ehdokkaana nyt vaan pitää sietää sitä ja tätä." Ei pidä sietää, jokainen ihminen ansaitsee tulla kohdelluksi asiallisesti. Ehdokkaan mielipiteitä voi rakentavassa mielessä kritisoida, voi kyseenalaistaa ja pitääkin haastaa. Eriasia on se, että lähdetään lyttäämään ja arvostelemaan. On aivan eriasia kirjoittaa "No haloo ei todellakaan!!! Ihme ajatuksia." kuin "Olen asiasta eri mieltä."


Demokratia lakkaa toteutumasta jos vain rohkeimmat uskaltavat lähteä ehdolle. Kuntapolitiikkaan mukaan lähtemisen kynnys pitää olla mahdollisimman matala.


Vihdin Keskusta sitoutuu vaalirauhaan ja toivoo, ettei ylilyontejä tule muiltakaan. Tehdään reilua vaalikampanjaa ennemmin toisiamme tukien. Pohditaan somessakin kaksi kertaa ennen lähetä -napin painallusta.


Ihanaa, rohkeaa ja positiivista alkanutta viikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti