perjantai 26. helmikuuta 2021

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta

 

Vihdin Keskusta kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta

Kolmen muskettisoturin kirjoittaja Alexandre Dumas vanhempi kirjoitti jo kliseeksi muuttuneen lausahduksen “Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta.” Tämä kuitenkin kuvaa hyvin Vihdin Keskustaa ja vihtiläistä paikallispolitiikkaa. 

Aina on aikaa uudistua

Viime vuonna toteutettu järjestöuudistus toi kaikki Vihdin Keskustan jäsenet yhden ja saman yhdistyksen alle. Yhdistymiskokouksia pidettiin koronan jo vallatessa elintilaa ja viimeinen kokous kesäkuussa 2020 pidettiinkin Haimoon koulun paviljongilla, missä saimme olla turvallisin etäisyyksin ulkoilmassa. Tämän kirjoituksen kuvat, on otettu juuri tuon kokouksen yhteydessä. 


Kuntayhdistyksen pj. Mikko Lasanen, sihteeri Heidi Nordman ja vpj. Pasi Saario
Kuntayhdistyksen sihteerinä olen ollut näköalapaikalla nähdäkseni miten jäsenet järjestöuudistukseen
suhtautuivat ja siinä miten uudistus vaikuttaa toimintaan. 


Tähän mennessä voi sanoa, että uudistus vapautti  ylimääräisen yhdistys byrokratian pyörittämiseltä, toi isomman porukan yhteen keskustelemaan asioista sekä antoi jäsenille aikaa oppia ja sopeutua digiloikkaan. Ennen kaikkea se antoi aktiivitoimijoille aikaa myös ohjata niitä jäseniä, jotka tarvitsivat apua kun kaikki yllättäen siirtyikin verkkoon. 

Uudistus ei tapahtunut taikasauvan heilautuksella. Vihdin Keskustan puheenjohtaja Mikko Lasanen ja  hänen edeltäjänsä Sari Metsäkivi tekivät paljon asian edistämiseksi. Lopputulos oli se, että jäsenet totesivat yksimielisesti yhteistyön olevan juuri meidän porukan vahvuus. 


Ilman yhteistyötä ei ole yhteiskuntaa

Paikallispolitiikassa valtuutetut kehuvat kulunutta valtuustokautta siitä miten hyvin yhteistyö yli puoluerajojen on sujunut Vihdissä. Minä haluan kehua meidän porukkaa. Meidän valtuutetut ja lautakuntien edustajat ovat tehneet uskomattoman määrän työtunteja ja siinä samalla vielä koittaneet pitää myös rivijäsenet tietoisina siitä missä mennään ja mitä seuraavaksi tapahtuu. 


korona turvallinen kokous Haimoon paviljongilla
Asioista päätetään yhdessä

Syksyllä kokoonnuimme useamman kerran koko jäsenistön kera puhumaan kunnan talouden tasapainotustoimista ja keskustelu on sen jälkeen jatkunut vilkkaana. Jokaisella on mahdollisuus osallistua, ja kertoa mielipiteensä. Näin sen pitää ollakin. Nämä on niitä vaikuttamisen paikkoja ja näitä on tarjolla vaikka kuntavaaleissa ei äänimäärä valtuustoon riittäisi. 

Keskustelun ja kuuntelun kulttuuri on se syy miksi Vihdissä Keskusta voi olla yhtenäinen. Aina mielipiteet eivät vastaa toisiaan, mutta kaikesta pystytään puhumaan ja yhteinen arvomaailma tuo luottamuksen yhteisymmärryksestä. Se on valtti ja vahvuus kaikessa poliittisessa toiminnassa. 


Lähtisitkö sinä ehdolle kuntavaaleihin?

Mikä oli tämän kirjoituksen pointti? Ehkä se, että kun porukka on yhtenäinen sen kanssa on helppo toimia, on helppo tulla kuulluksi ja vielä helpompi vaikuttaa niihin itselle tärkeisiin asioihin. 

Vihdin Keskusta tekee tällä hetkellä kuntavaalien ehdokashankintaa, viimeiset ehdokkaat asetetaan 8.3. ja siihen asti on aikaa lähteä myös itse ehdolle. Jos siis yhtään mietit ehdokkuutta voit olla yhteydessä vihdin.keskusta@gmail.com 

Tässä porukassa saat äänesi kuuluville kun vain uskallat ottaa ensimmäisen askeleen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti