perjantai 3. joulukuuta 2021

Hyvinvointialueen valmisteluun tutustuminen

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelusta vastaa väliaikainen valmistelutoimielin, aina siihen asti kunnes aluevaltuusto ja aluehallitus keväällä 2022 aloittavat toimintansa. Samaan aikaa toimintaa seuraa poliittinen seurantaryhmä. 

Eilen Länsi-Uudenmaan keskustalaisten ehdokkaiden tapaamisessa Sofia Tuisku poliittisesta seurantaryhmästä oli kertomassa meille valmistelun vaiheista. 


Länsi-Uudenmaan keskustalaiset ehdokkaat tutustuivat hyvinvointialueen valmistelun tilanteeseen Sofia Tuiskun johdolla Vihdissä.

Mitä väliainen valmistelutoimielin tekee?

Väliaikainen valmistelutoimielin koostuu jokaisen alueeseen kuuluvan kunnan viranhaltijoista. Valmistelutoimielimen tehtävänä on valmistella suuri määrä muutokseen liittyviä asioita. näitä ovat mm. 

  • henkilöstön siirtymisen suunnittelu ja näihin liittyvät sopimukset
  • hyvinvointialueelle siirtyvän omaisuuden kartoitus
  • hyvinvointialueelle siirtyvien sopimusten selvitys
  • tieto- ja viestintäteknisten järjestelmien hankintaan liittyvät ennakkoselvitykset
  • hyvinvointialueen vuosien 2021 ja 2022 talousarvion laatiminen
  • aluevaalien järjestelyt
Tätä työtä on valmistelutoimielin tehnyt elokuusta alkaen samoin kuin poliittinen seurantaryhmä, jonka tehtävänä on seurata ja tukea hyvinvointialueen valmistelutöitä. Seurantaryhmä ei kuitenkaan osallistu päätöksentekoon, myös Vihdistä seurantaryhmässä on kolme poliittista jäsentä.  

Näihin valmisteluihin voi tutustua tällä sivulla. Sieltä löydät sekä valmistelutoimielimen että poliittisen seurantatyöryhmän pöytäkirjat ja päätösluettelot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti