tiistai 7. joulukuuta 2021

Viimeinen viikko aikaa asettua ehdolle aluevaaleihin

Tässä kirjoituksessa on luvassa politiikan päiväkirjaa, eli muistellaan lyhyesti menneitä viikkoja ja pohditaan, josko joku vielä innostuisi lähtemään ehdolle historian ensimmäisiin aluevaaleihin. 

Tänään on tasan viikko aikaa asettua ehdolle, ehdokaslistat jätetään tiistaina 14.12. Samaan aikaan ennakkoäänestyksen alkuun on aikaa viisi viikkoa. Aika menee hurjaa vauhtia. 

Jos ehdokkuus kiinnostaa niin itsensä saa ilmiantaa tässä linkissä, oli alueesi mikä hyvänsä. 

Tohinaa toreilla ja tilaisuuksissa

Vihdin Keskusta on viime viikkoina järjestänyt useampia tilaisuuksia ja ollut osana muiden järjestämiä tapahtumia. Käsidesiä on kulunut ja mielenkiintoisista keskusteluista huolimatta etäisyyksiä on pyritty pitämään. Vihdissä vieraili maa- ja metsätalousministeri Leppä ja kansanedustaja Matti Vanhanen, Nummelassa puolestaan elinkeinoministeri Lintilä. 

Ei voi väittää etteikö vaalit kiinnostaisi ihmisiä. Vierailijoille ja ehdokkaille esitettiin paljon kysymyksiä ja toimitettiin terveisiä vietäväksi eteenpäin. Näin sen kuuluu mennä, viestin pitää kulkea molempiin suuntiin.  

Vihdin kirkonkylällä teltallamme oli koko pitkän päivän melkoinen tohina ja Nummelan joulupuuro tilaisuudessa oli ilo nähdä vieraampiakin kasvoja. Kotimainen ohrapuuro kera omena-kanelikiisselin teki hyvin kauppansa. Miten omalle kampanjalle kuuluu? 

Viime viikkoina on kouluttauduttu ahkerasti. On tutustuttu Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valmisteluihin, perehdytty sote-uudistukseen valtakunnallisesti, syvennytty puolueen linjauksiin eri sote-asioista ja olipa tuossa yhtenä iltana koulutus vaalikoneisiinkin liittyen. Perehdytyksestä ei siis asiat ainakaan jää kiinni. Ehdokkaana oppii paljon uutta monista eri asioista. 

Oma kampanja on käynnistetty hitaasti, mutta varmasti. Olemme muutaman tukitiimiläisen kanssa kerran kokoontuneet ja ideoineet, miten pienellä budjetilla saisi aikaan jotain suurta. Ensimmäiset esitteet on painatettu Nummelan Painokiilassa ja osa niistä jo jaettukin kera laastareiden. 

Puolueen verkkosivuilla on oma esittely jo valmiina, vaalikoneet odottavat vastauksiaan. Vaalislogan "Kun laastari ei riitä, pitää palveluiden toimia." On saanut kiitosta monilta, toivottavasti se myös jää mieleen. 

"Kampanjakoneistot" jo kuopii lähtökuopissaan, mutta varsinainen kampanjointi taitaa tälläkin kertaa tapahtua muualla kuin ihmisiä kasvotusten tapaamalla.
Terveys on kuitenkin se mikä menee kaiken edelle. Onneksi ehdimme pitämään ainakin joitakin tapahtumia ennen kuin rajoituksista tuli välttämättömiä. Toivossa eletään, että tammikuussa tartuntatilanne olisi hieman rauhoittunut.

Jos haluat olla kampanjassa tavalla tai toisella mukana laita ihmeessä viestiä heidi.nordman@vihti.fi

Lue myös: Mistä aluevaaleissa on kyse?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti