sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Äänestysaktiivisuudesta ja vaalitapahtumista

 

Vihdin kirkonkylällä kampanjoimassa Henrik Olin, Pasi Saario, Heidi Nordman,
puolustusministeri Antti Kaikkonen, Reijo Pennanen, Eerikki Viljanen,
Mikko Lasanen ja Eero Lankia. Kuvan otti ehdokas Marjut Frantsi-Lankia. 

Viime päivinä on kierretty aktiivisesti niin Vihdissä kuin muissakin Länsi-Uudenmaan kunnissa. Ihmisiä on käynyt mukavasti teltoilla. Tulevat tapahtumat, joissa olen läsnä löydät kalenteri sivulta. 

Selvästi eniten on puhuttaneet peruspalveluiden saatavuus ja Karkkilassa käytiin hyvää keskustelua omaishoitajuudesta. Erityisesti myöntämiskriteereissä koettiin olevan tarkastelun paikka.  Kirjoitin aiemmin aiheesta blogiin tekstin, joka tällä viikolla julkaistiin myös Luoteis-Uusimaan vaalikynä palstalla. 

Äänestysaktiivisuus

Länsi-Uudenmaan alueella on tänään sunnuntaina 16.1. klo 13.00 mennessä äänestänyt ennakkoon 12,9 % äänioikeutetuista. Koko maassa vastaava luku on 15,9%. 

Vihdissä äänioikeuttaan on käyttänyt jo yhteensä 3860 äänestäjää. Äänioikeutettuja meillä on kaikkiaan 22820. Prosenttiosuus on tässä kohden sunnuntai iltapäivää siis 16,9 %. 

Länsi-Uudenmaan kunnista Inkoo on prosenttitarkastelun näkökulmasta kaikkein aktiivisin. Siellä on ennakkoon äänestänyt jo 23,2 % äänioikeutetuista. Viimeisenä tulee tällä hetkellä Espoo 11,8 %. luvullaan, mutta samanaikaisesti siellä on äänensä antanut jo 26 886 henkilöä, joka peittoaa monen pienemmän kunnan asukasluvun. 

Tilanne kuntien välillä vaihtelee päivittäin. Vielä eilisaamuna hännänhuippuna oli Kirkkonummi, joka eilisen ja tämän päivän aikana on kirinyt äänestysprosentin 12,3 % tasolle. 

Pidetään huolta siitä, että jokainen  pääsee äänestämään. Muista tarjota kyyti autottomalle naapurille ja kannusta omaa nuorisoa piipahtamaan vaaliuurnalla. Vain korkea äänestysprosentti takaa demokratian toteutumisen. 

Lähes reaaliaikaista äänestysaktiivisuutta pääsee seuraamaan vaalit.fi -sivustolla. 

Jos tässä vaiheessa vielä pohdit mistä aluevaaleissa on kyse, suosittelen lukemaan tämän linkin takaa löytyvän marraskuisen postauksen. 

Lue muut kirjoitukset aiheella aluevaalit 2022
Lue muut kirjoitukset aiheella politiikan päiväkirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti